Landjuweel Soest 2017 van 18 augustus tot en met 3 september

In de periode 18 augustus tot en met 3 september werden een veelheid aan activiteiten georganiseerd in het kader van het Landjuweel Soest 2017.

Het Landjuweel werd op een bijzondere manier met defilé en optredens in de tuin van Paleis Soestdijk geopend. Tal van Soester verenigingen presenteerden zich tijdens dit defilé dat werd afgenomen door de Commissaris van de Koning, de heer W. van Beek.

In het uitgebreide programma onder meer een Oldtimertocht, een Dansfestival, Korenfestival, Operette-avond en nog veel meer muzikale, sportieve en culturele activiteiten.

Oldtimers
Oldtimers
Korenfestival
Korenfestival
Dansfestival
Dansfestival
Dansfestival
Dansfestival
Operette-avond
Operette-avond
Pater Moeskroen/PVO
Pater Moeskroen/PVO

Hoogtepunt was de Gildedag op zondag 3 september waaraan 125 gilden deelnamen niet alleen uit Noord-Brabant maar ook uit Gelderland en Limburg. De Massale Opmars en het defilé van de gilden en schutterijen werd onder meer afgenomen door de Commissarissen van de Koning uit Utrecht en Brabant, Kardinaal Eijk, voorzitters Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden en Kring land van Cuijk, en de burgemeester van Soest.

Aanbieding DVD met beelden Landjuweel

De videoclub Realtime heeft een registratie gemaakt van diverse activiteiten tijdens het Landjuweel. De beelden werden verwerkt in diverse DVD’s. De meest uitgebreide DVD betreft de registratie van de Gildedag op 3 september met beelden van ontvangst, opening, Massale Opmars, optocht, wedstrijden e.a. Van deze DVD zijn er vele honderden verkocht. Op zaterdag 30 september werd deze DVD in het Museum Soest aangeboden in de zaal waar de tentoonstelling “Gildewezen in Nederland” werd gepresenteerd.