Welkom op de nieuwe website van het Groot Gaesbeeker of Sint Aechten Schuttersgilde uit Soest (kortweg Gilde Soest). Een vereniging, die al in de 14e eeuw in een akte genoemd wordt, blijft niet bestaan zonder vernieuwingen. Anno 2023 zijn er veel vernieuwingen aan de gang en onderdeel daarvan is een volledig nieuwe website.

Hier vind je informatie over de activiteiten, terugblikken op activiteiten, informatie over de historie, de eeuwenoude vereniging en organisatie en we willen ook met grote regelmaat interviews en artikelen plaatsen.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je een bijdrage leveren, neem dan graag contact op met ons.

Historie

De geschiedenis van het Soester Groot Gaesbeeker Gilde of Sint Aechten Schuttersgilde van Soest gaat terug tot de 14e eeuw. Met buksen, bogen en andere wapens verdedigden de gildebroeders, die allen geboren moesten zijn in Soest, have en goed.

Lees verder

Gildekorps

Als het gezicht van het Gilde is het korps in vijftig jaar uitgegroeid tot een fenomeen binnen het Soester gildeleven. De optredens tijdens de Gildefeesten vormen slechts een klein onderdeel van het jaarlijkse programma. Op een maand na, wordt er het hele jaar door geoefend door de verschillende groepen binnen het korps.

Lees verder

Activiteiten

Het gilde is zeer betrokken bij diverse activiteiten in de Soester gemeenschap. Daarnaast organiseert ze gedurende het jaar ook zelf activiteiten voor leden en niet leden, waarbij het Gildehuis aan de Steenhoffstraat 46 een centrale plek inneemt.

Lees verder

Recente artikelen

De Gildekoning van 2023 - 20 september 2023

De Gildekoning van 2023, zo mag ik mij sinds 27 augustus na 379 schoten noemen!

Installatie nieuwe leden - 20 augustus 2023

De dag die je hoopte dat zou komen is eindelijk hier

Terugblik Gildejaar 2022-2023 door Gildekoning Eric Borgts - 20 augustus 2023

Tja, en dan ben je zo maar voor de tweede keer Koning van het Gilde Soest Waar ik de vorige keer

Extra Ledenvergadering - 19 augustus 2023

Zaterdagmiddag werd op het gildeterrein De Blaak een Extra Ledenvergadering gehouden.

Tijden Teermaaltijd en Ledenavond 2023 - 9 augustus 2023

Op donderdag 24 augustus worden de leden die zich hebben aangemeld verwacht tussen 17.30 en 18.15