De Gildekoning van 2023, zo mag ik mij sinds 27 augustus na 379 schoten noemen! Jullie zullen nu vast denken, wie is de Gildekoning 2023?

Ik ben Jurgen de Bruin, 33 jaar oud, en natuurlijk een geboren en getogen Soester. Ik woon samen met Esmée (31 jaar, en vanaf nu ook Koningin te noemen). Wij zijn trotse ouders van Stijn van 1 jaar oud. Op dit moment wonen wij op de Turfstreek, maar wij verwachten halverwege volgend jaar te kunnen verhuizen naar onze zelfontwikkelde woning op de Ganzetrek.

Nieuwe Gildekoning Jurgen de Bruin loopt over vaandel voordat hij wordt beëdigd.

Ik werk bij Gemeente Wijk bij Duurstede als Specialist Vastgoed. Hier ben ik verantwoordelijk voor het gemeentelijk vastgoed. Hier vallen onder andere de basisscholen, gymzalen, kerken en kastelen van Wijk bij Duurstede onder. Zowel technisch als contractueel vallen onder mijn verantwoording.

In mijn eerste week als Gildekoning heb ik ontzettend veel leuke felicitaties ontvangen via verschillende kanalen zoals whatsapp, Facebook, Instagram en LinkedIn. Zo zie je maar weer hoeveel mensen het leuk vinden dat ik Gildekoning ben geworden, en met name een koning onder de veertig!

Gildekoning 2023 Jurgen de Bruin met zijn partner Esmée en hofdames.

Ik heb de eerste week als een bijzondere ervaring meegemaakt. Het besef moest in de eerste week nog een beetje indalen, maar dit is nu volledig positief ingedaald.

Als Gildekoning heb ik de verantwoordelijkheid om het Gilde Soest en de tradities te vertegenwoordigen en te bevorderen. Ik zal gedurende het jaar verschillende evenementen bijwonen en de gemeenschap vertegenwoordigen. Dit zal ongetwijfeld een spannende en uitdagende taak voor mij zijn, maar dit gaat met de Koningin, hofdames en het gehele gildekorps lukken! Wij gaan er een super jaar van maken!

Jurgen de Bruin

Labels