Tja, en dan ben je zo maar voor de tweede keer Koning van het Gilde Soest Waar ik de vorige keer na het voorlaatste schot dacht, deze gaat eraf, had ik dat afgelopen jaar helemaal niet. Het was dus best een verrassing dat de vogel na mijn schot naar beneden viel. Maar daarom zeker niet minder leuk. 

Natuurlijk maak je alles voor de tweede keer mee, maar daarom ook veel bewuster. Koningsmantel omhangen, vaandel aan de vaandeldrager geven, thuis afgehaald worden en natuurlijk de maandagmiddag. En dan begint zo’n jaar eigenlijk pas. 

Gezellige maandelijkse sjoel-, kaart, schiet- en bingo-avonden en in maart de jaarlijkse fietstocht op Roosjeszondag. 

Gedurende het jaar zijn er ook veel bijzondere dingen, denk aan gezamenlijk naar de Brabantse gildedagen, dit jaar in Eersel en Oploo. Op die momenten ben je echt trots dat je bij het Soester Gilde hoort. Top. Dit jaar door Gilde Soest ook veel prijzen gehaald tijdens die fantastische dagen. Buiten deze dagen ook nog enkele officiële gebeurtenissen in Soest met het Gildekorps meegemaakt, denk dan aan de opening van Koningsdag, de Dodenherdenking bij het monument op de Inspecteur Schreuderlaan, de slotavond van de Avondvierdaagse etc. 
Kortom, weer een jaar om samen met Koningin en hofdames nooit te vergeten. 

Groet en fijne Gildefeesten 2023,

Gildekoning Eric Borgts

Labels