Zondag 18 juni toog de Gildekaravaan zuidwaarts voor de Kringgildedag in Oploo.

Ons Gilde is aangesloten bij de Brabantse Federatie en lid van de kring van het Land van Cuijk.

Wat al een warme, stralende junimaand was, dreigde deze zondag bloedheet en vooral benauwd te worden. De paar spetters die vielen, zorgden echter voor een meer houdbare temperatuur en dat was voor al die korpsleden in hun dikke pak een opluchting.

Jan van Dijk bestuurde de bus en zoals altijd zorgde Marian voor een kopje koffie onderweg.

De vrije Gildedag in Oploo werd georganiseerd door het Sint Matthiasgilde en dat vierde tegelijk haar 370-jarig bestaan. Zo’n 35 gildes presenteerden zich tijdens de optocht, de massale opmars en het slangendefilé op het feestterrein. Een prachtige locatie bij een oude watermolen, die ook de thuisbasis vormt voor het Sint Matthiasgilde.

In de middag werden ook de wedstrijden gehouden en streden vendeliers, schutters, koning(inn)en, blazers en tamboers om de prijzen.

Ons Gilde heeft zich goed bewezen, want wij zijn met een veel prijzenzilver terug naar Soest gereisd.

Edwin Kortekaas won in de B-klasse met de Gildetrom de 1eprijs.

Timo Zoetelief won in de B-klasse met de Muziektrom de 1e prijs. Het verschil tussen Gildetrom en Muziektrom leggen ze vast met alle plezier een keer uit.

In het Algemeen klassement werd de 2e prijs binnengehaald in de A-categorie. Dit is de presentatie tijdens de optocht in het klassement van Gildekorpsen met meer dan 30 personen

Bas van Doorn haalde het schildje binnen voor de vendeliers met een 2e prijs in de B-klasse

En ook wonnen de vendeliers in de groepen van meer dan 5 de 1e prijs

Het scheelt dat door de zilverprijs het wedstrijdzilver niet zo groot is, anders is het noodzakelijk dat Jan een aanhanger achter zijn bus hangt om zoveel prijzen mee naar Soest te nemen.

Al met al was het weer een gezellige dag in het Brabantse en hebben we ons uitstekend geamuseerd.

Labels