Het lijkt inmiddels een traditie geworden dat het Groot Gaesbeeker Gilde een bijdrage levert aan de opening van Koningsdag. Op 27 april rond 9.30 uur was het gildekorps met koningspaar en bestuur aanwezig in Soesterberg. Daar was de opening van Koningsdag 2023 op het Odijkplein. De kinderen waren net binnen gekomen van een reveille met brandweer- en vrachtwagens. Bij de opening werd burgemeester Metz, als afgevaardigde van onze jarige Koning Willem Alexander, overvendeld waarna onder ruime publieke belangstelling een korte muzikale en vendelshow werd verzorgd.
Aansluitend ging het gezelschap naar Ontmoetingscentrum Soesterberg / Wooncomplex De Drie Eiken. Daar werd een uitgebreide muzikale en vendelshow verzorgd waarna het tijd was om een toost uit te brengen op de jarige Koning. In het dienstencentrum was vervolgens nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn.

Voor vele gildeleden was het weer tijd om terug te gaan naar Soest en daar de vele activiteiten te bezoeken, waaronder natuurlijk ook het op het Gildeplein door het gilde zelf georganiseerde Koningsfeest met de zingende DJ Robert Pouwels. 

Doordat het op  Koningsdag onverwacht mooi weer was en mede dankzij de geweldige inzet van de diverse vrijwilligers hebben wij een super mooi feestje op het Gildeplein in Soest neer kunnen zetten.

Labels