Zaterdag 5 november, het mocht weer en het kon weer!

Na een geweldige feestweek in augustus wilde het bestuur alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet voor de Gildefeesten en het G.G.Gilde.

Iedereen werd uitgenodigd om naar, een bekende maar wel bijzondere locatie, Dierenpark Amersfoort te komen en daaraan is massaal gehoor gegeven.

Ondanks dat het al november was, waren de weergoden ons goed gezind. Voor diegenen die zich hadden aangemeld was er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door het park, om wat meer te weten te komen over de dieren, hun leefgebied en hun bijzonderheden. Zelf een ronde door het park lopen was ook mogelijk, bevers, brilberen en olifanten lieten zich zien, maar inmiddels zaten een aantal diersoorten al in de binnenverblijven. “Aapjes kijken” kon evengoed wel!

Kees en Frank heette iedereen welkom bij de ingang, maar ja op de vriendelijke vraag “Hebben ze je binnen gelaten?” kan er natuurlijk maar één antwoord volgen: “Ja, maar laten ze me er ook weer uit?”.

In het restaurant werd alles klaargestoomd voor de ontvangst van de genodigden en de tap draaide direct op volle toeren. Wat leuk om al die bekende (en onbekende) gezichten weer eens te zien en velen ook te spreken.
Een drankje, muziek en vooral lekker bijkletsen, dat is toch waar het Gilde in uitblinkt… 
kort gezegd “gezelligheid”!

Een kort welkom door de ouderman, die, om de woorden van Frank Spijker te herhalen “…als een goede boer het gras voor zijn voeten had weggemaaid.”

Een oud-medewerker Marjo van het Dierenpark deed een woordje, hij is maar liefst al 62 jaar aan het dierenpark verbonden, eerst als verzorger en later opperhoofd en nu als adviseur en nog steeds wonende op het terrein. Marjo heeft een boek geschreven en hoewel zijn speech inhoudelijk lastig te volgen was door het geroezemoes, heeft hij zijn boeken ’s avonds aardig aan de man weten te brengen.

Een heerlijke barbecue werd buiten geëtaleerd en kon binnen worden genuttigd en nadat ook de innerlijke mens was verzorgd, gaf de muziek ruimte voor de liefhebbers om nog een dansje te wagen.

Al met al een zeer geslaagde en gezellige middag/avond met dank aan Stichting Gildefeesten Soest, het G.G.Gilde en het Dierenpark Amersfoort.

https://foto.gildefeesten.nl/?alles&dir=2022-11-05%20Medewerkerfeest

Genendel Ringenoldus