Zaterdagavond 3 februari marcheerde het Gildekorps vanaf het Gildehuis over de Steenhoffstraat naar de Petrus- en Pauluskerk, om daar haar opwachting te maken en de viering van de naamdag van patroonheilige St. Agatha luister bij te zetten.

Pastoor Skiba leidde de dienst die vocaal werd begeleid door het koor “Inspiratie” onder leiding van Theo Hoogenboom en met Sylvia Schijve op de piano. 

De pastoor biechtte op dat hij bij de voorbereiding van de dienst afgeleid werd door een ernstige pijn aan zijn knie, maar gelukkig kon hij daar wel een grapje over maken.

Ouderman Ron Voskuilen mocht aan het einde van de Eucharistieviering het woord richten tot de gemeenschap en blikte terug op de heftige week die achter hem lag door het overlijden van zijn goede vriend Ernst Kuijper.

Ernst die als korpslid, oud-koning, bestuurslid, vrijwilliger en hoofdsponsor veel heeft betekend voor het Gilde als vereniging, maar ook als Gildevriend.

De nazit vond plaats in het Gildehuis met een kopje koffie en een lekker koekje.


Het Gildehuis was overigens voor de gelegenheid extra feestelijk versierd en de Gildevlaggen aan de zijkant van de zaal zorgden voor een kleurrijke aankleding.

De opkomst was wellicht minder groot dan bij de Nieuwjaarsreceptie, maar dat maakte het aansluitende feest niet minder gezellig.

Met de vrolijke noten uit de boxen van de aanwezige DJ eindigde het feest met veel plezier op de dansvloer.

St. Agatha we hebben de kaarsjes voor u uitgeblazen!