Een overweldigende hoeveelheid enthousiaste schutters had zich ingeschreven en verdeelde zich over de schietbanen van Prins Hendrik in Amersfoort. Het was maar goed dat de inschrijving iets was vervroegd, want met maar liefst 77 deelnemers liep de wachttijd aardig op. 

Veel nieuwe gezichten waren met ouwe getrouwen meegekomen. Het team van de schietvereniging nam de tijd om deze mensen kennis te laten maken met de sport. De wachttijd wordt gelukkig altijd opgevuld door gezellig,  vaak onzinnig geouweneel. Tussendoor kwam de razende reporter Jaap van de Broek langs. Ook hij schoot, zij het plaatjes in plaats van munitie. 

De professionele puntentelling wordt door de vaste heren van Prins Hendrik gevoerd, met een loep worden de schoolplaten beoordeeld en soms met een patroon nagemeten.

Na het schieten wordt de gezelligheid voortgezet in de kantine met een drankje, bruin fruit en een hoop gekrakeel. De klok tikte al aardig richting 12 toen de Gildeschutterij overging tot de prijsuitreiking. Dit voorafgegaan door een dankwoord aan het team van Prins Hendrik en aan de sponsoren van de prijzen. Dit keer was er weer een mooie reeks ter beschikking gesteld door Royal Taste (koffie), Kaasboerderij De Staelenhoef (kaas en lekkernijen), Paula's Choice (beauty producten), Bowling Overhees en Slijterij Wim Brouwer. 

De individuele prijzen gingen bij de dames naar:  
1. Carol Kamphorst met 172 punten 
2. Genendel Ringenoldus met 168 punten 
3. Marga Rombouts met 166 punten, heel knap voor iemand die voor het eerst meeschoot. 

Bij de heren: 
1. Marcel van den Dijssel met 179 punten 
2. Jeroen van Hamersveld met 178 punten 
3. Harrie van Doorn met 171 punten 

Bij de teams vielen de volgende mensen in de prijzen: 
1. Harrie van Doorn, Genendel Ringenoldus, Michel van Dijk, Bryan van Zeijl, Rob Schalkx en Bas Veer 
2. Jeroen van Hamersveld, Timo de Graaff, Mathieu Engberink, Sander Bekker en Dennis Kneefel 
3. Henk van de Geest, René ten Haaf, Gerdi ten Haaf (die per ongeluk was ingedeeld bij de dames), Dick de Graaff, Ronald van Bekkum en Danique van Bekkum 

Voor zowel een heer als dame was er een aanmoedigingsprijs: John en Nel Dijksma sloten de rijen qua punten. Gewoon blijven oefenen... 

Één van de dames die voor het eerst meeschoot constateerde dat ze het nog veel leuker vond als dat ze dacht, Prins Hendrik nieuw schutterspotentieel in spé. 

Op naar oktober!  

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

Labels