Roosjeszondag bij Gilde Soest op zondag 10 maart 2024, een fietspuzzeltocht door de regio voor jong en oud. 
Ruim 100 enthousiaste fietsers hadden zich aangemeld.

De dag was goed voorbereid, mooi fietsweer, wij werden verwelkomd in het Gildehuis en een lekker kopje koffie of thee met een heerlijk koekje.

Daarna kon de mooie fietspuzzeltocht door Baarn en Soest beginnen met onder andere versierde (bak)fietsen en zelfs muziek mee op de fiets zorgde voor nog meer gezelligheid.

Onderweg was er na een aantal kilometers een korte pauze met een verse chocolade croissant en iets te drinken met onder andere het traditionele kleine gevulde glaasje. Later op de route stonden de Miranda’s met een lekkere versnapering van chocolade.

Er waren leuke teamnamen bedacht: Quizspelturig, De alternatieven, Reislijder Sjaak, Fietsclub (heel) flauw, Zus & zo, De koningsgroep, Zwart op wit, slappe ketting en zo meer.

Uiteraard had de organisatie ook weer een aantal ludieke vragen bedacht voor de fietsers:
1. Welke datum staat op de Naald?
16 juny 1815

2. Hoe vaak gaat deze route over/onder een rijksweg door?
Vier keer

3. Wat bedoelen Friezen als ze het hebben over een earrebarre?
Een ooievaar

4. Tussen welke twee steden liep de eerste spoorlijn van Nederland?
Haarlem en Amsterdam

5. Hoe vaak gaat deze route onder/over het spoor?
Vijf keer

6. Wat is de doorsnede van een basketbal?
33 centimeter

7.Welk Engelse woord rijmt op purple?
Wij zoeken er nog naar

8. Hoeveel coupletten heeft het Wilhelmus?
15 

De 1e prijs was voor “En een Zerootje”, zij hadden alle antwoorden goed,
de 2e prijs was voor “De narcisjes”, met 7 goede antwoorden en
de 3e prijs was voor “J + J en de bakfiets”, met 6 goede antwoorden.

Ruud van de Bunt, werd bedankt voor de barmedewerking tijdens 20 Roosjeszondagen en wij hopen hem volgend jaar weer achter te bar te zien staan en anders maar voor de bar.

Onder het genot van een drankje werd er volop nagepraat over de fietsroute, de vragen en de Soester nieuwtjes werden besproken.

Achter de schermen werkte de organisatie door en stond er aan het eind van de middag een mooi buffet klaar met heerlijke Chinese gerechten, dit alles verzorgd door Hong Kong Garden uit Soest.

Miranda en Ruud Vos en Miranda en Johan van den Hoff met hun andere teamleden werden door de ouderman Ron Voskuilen hartelijk bedankt voor het organiseren van 7 jaar Roosjeszondag voor Gilde Soest. 
Het was iedere jaar anders, gezellig, lekker…TOP

Jullie hadden van ons nog wel een jaartje door mogen gaan.

Maar er is goed nieuws:
Een nieuw team onder leiding van Jeroen van Schoonhoven heeft zich aangemeld om vanaf  volgend jaar Roosjeszondag te organiseren, dus “IT GIET OAN”.

Namens “Met zonder accu” Rian Borgts

Roosjeszondag/Halfvasten betekent in de Katholieke kerk dat wij halverwege de vastentijd zijn, op weg naar Pasen. De hele vastentijd duurt zes weken. Wanneer de vastentijd half om was, werd er flink gefeest.

Labels