De effecten van de statutenwijziging in 2023 waren ook dit jaar te merken bij de installatie van nieuwe gildeleden tijdens de Gildefeesten. Nadat in 2023 al vele tientallen gildeleden werden geïnstalleerd, waren er nog vele anderen die zich in 2023 hadden aangemeld en waarvan de ALV had ingestemd met hun toetreding tot ons Gilde.

Zij werden uitgenodigd om tijdens de Ledenavond op zaterdagavond 17 augustus geïnstalleerd te worden zodat ook zij konden deelnemen aan het Koningsschieten. Omdat er nog verschillende van hen op dat moment op vakantie waren of om andere reden verhinderd, was er als uitzondering nog een gelegenheid gecreëerd vlak voordat het Koningsschieten op zondag 25 augustus zou starten.

Aan alle nieuwe leden werd gevraagd de doelstellingen van het gilde te onderschrijven door het afleggen van de “Eed” met de rechter hand aan het vaandel en vervolgens een kaars te offeren voor de eredienst in de HH Petrus en Pauluskerk.

Het is altijd een indrukwekkend moment en zeker wanneer zoveel nieuwe leden de eed afleggen. De installatie wordt omringd door de signalen van het gildekorps om dit officiële moment nog eens extra te benadrukken.

De verwachting is dat er de komende jaren nog wel veel nieuwe leden zullen toetreden maar niet in de hoeveelheden van 2023 en 2024.

Labels