8 september was er een Kringdag voor de gildes in de Kring Land van Cuijk en dus reed Jan van Dijk zijn bus voor het Gildehuis en stapte het korps in. 

De nieuwe koning moest helaas wegens andere verplichtingen verstek laten gaan, maar oud-koningspaar Jurgen en Esmee en één van de hofdames wilden de honneurs nog wel een keer waarnemen. Derhalve waren zij ’s ochtends vroeg al met de ouderman naar Oeffelt gereden om de kerkdienst bij te wonen en daarna de bisschopswijn en de maaltijd te nuttigen. 

Net voor het middaguur trof iedereen elkaar op het inmiddels zonovergoten terrein van het Salvator Mundi-gilde. 

De optocht door het dorp werd gevolgd door een massale opkomst met vrij vendelen, waarna de diverse wedstrijden startten. 

Soest deed mee met de groepsvendeloefening, een aantal vendeliers deed een individuele oefening, tamboers trommelden om de prijzen en ook de schutters vochten zich naar de top. 

Het bleef prachtig weer en ondanks dat er Bavaria werd geschonken (Gilde Soest is minder fan) was het erg gezellig. 

De prijsuitreiking werd een heen en weer lopen voor tamboer Jens Hoogeveen, de jongste tamboer en vendelier Jeroen van Hamersveld, aangezien sommige andere leden hun Gildepak reeds hadden verwisseld voor “burgerkleding”. 

Maar liefst 6 prijzen werden opgehaald:  

1e prijs “muziektrom korps hoofdklasse met klaroen” - muziekkorps  
1e prijs “muziektrom individueel” junioren 12 jaar en jonger - Jens Hoogeveen  
2e prijs “geweerschieten” klasse  viertal wip   -   schutters  
3e prijs “geweerschieten” klasse individueel  - André van den Breemer  
1e prijs “vendelen groep 5 of meer” – vendeliers  
2e prijs “vendelen individueel” klasse senioren C  – Jeroen van Hamersveld  

De terugrit ging iets langzamer, want met al dat zilver op zak kwam Jan wat minder hard vooruit, maar ach met een potje bier in de bus en een plaspauze her en der maakt de tijdsduur niet meer uit. 

Moe maar voldaan werd het (school-)reisje afgerond. 

Labels