Dinsdag 10 oktober stond de eerste gilde-activiteit van Gilde Soest op het programma. Vrijwel alle vaste sjoelsters en sjoelers waren enthousiast naar het Gildehuis gekomen. Ook waren er weer een aantal nieuwe gezichten, waarvan er één zelfs in de prijzen viel.

Na een lekker kopje koffie of thee met heerlijke slagroomsoesjes werden de sjoelsters en sjoelers verdeeld over de diverse tafels. Zoals altijd ging het er af en toe luidruchtig, fanatiek, maar sportief aan toe.
Nieuw is dit jaar; degene die als eerste 100 punten scoort, roept dit luid en duidelijk en krijgt direct een verrassing!  Dit keer was het Marga van Ernst en kreeg als verrassing een fles wijn. 
Aan het eind van de avond, na het tellen van alle punten was als 1e geëindigd Gerda Ernst met 551 punten, opgevolgd door Ida van Doorn en Ria Hilhorst beide met 531 punten, maar omdat Ida twee keer 100 of meer had gescoord, kreeg zij de 2e prijs en Ria de 3e prijs. Nieuw dit jaar kregen de winnaars, buiten de vleesprijzen, in plaats van een medaille, een sjoelsteen met hun namen hier op! Deze kunt u sparen en zal er aan het eind van het seizoen wellicht een aardigheidje tegenover staan.

Ook deze keer waren het weer de traditionele vleesprijzen, bestaande uit een heerlijke leverworst en grillworst, eigen gemaakt door Nico van den Berg! Misschien leuk om te vermelden is dat dit seizoen “het bootje” als extra aankleding centraal staat. Het bootje vaart over de Eem en brengt iedere maand een ander thema. Deze keer was het thema; “de zomer ligt achter ons”; de parasols, strandstoelen, koelbox en zomerkleding gaan weer de kast in!

De troostprijs, een weckpot met krijtdrop was voor Nelleke van de Giessen. Zij had 384 punten. Wij vinden het een aanmoedigingsprijs waard, want ook hier doe je je best voor. En zeker als je voor het eerst meedoet….dit stimuleert naar meer!

Bent u ook benieuwd naar het volgende thema in november! Kom naar het Gildehuis, sjoel mee en wie weet valt u wel in de prijzen…zegt het voort….!

De volgende sjoelavond van Gilde Soest is op de 2e dinsdag van november, 14 november 2023. U bent van harte welkom.

Rian Borgts en Elize van den Berg